Scania Joure al 10 jaar sponsor van een truck.

 

TIjdens het junitransport krijgt de stichting voor de tiende keer een truck aangeboden om het transport mee uit te kunnen voeren. Een van onze chauffeurs, Sjoerd van der Meer schrijft hierover het volgende:

 

25 JAAR HULPVERLENEN.                                                                                                                          

Het is inmiddels meer dan 25 jaar geleden dat de stichting Groningen Friesland Drenthe (GFD) is opgericht. Na de revolutie in 1989 zijn een groep vrijwilligers gestart met hulp te verlenen aan de arme Roemeense bevolking. Men transporteerde de verzamelde goederen met een bestelbus naar Roemenië. Toen er steeds meer vervoerd moest worden, was een vrachtwagen nodig. Op dat moment waren er mensen met “groot” rijbewijs nodig. Zo heb ik mij destijds als vrijwillige chauffeur aangemeld. Sindsdien ben ik ieder jaar weer gegaan. Er wordt mij vaak gevraagd, of de hulp nog steeds nodig is en wat mij er toe drijft, dit werk steeds weer te doen. Ja, onze hulp is, jammer genoeg, voor velen nog steeds nodig. Wanneer je de mensen in Roemenië leert kennen, ontstaan er vriendschappen, die niet te beschrijven zijn. En Roemenië is een fantastisch mooi land. Meerdere vakanties hebben we er al doorgebracht. Het stichtingsbestuur heeft besloten het 25 jarig bestaan niet feestelijk te vieren, het geld daarvoor is beter te besteden in Roemenië. De stichting ontvangt jaarlijks giften en heeft diverse sponsoren. Ieder sponsor, donateur, giften of vrijwilliger is bijzonder belangrijk voor de stichting. Eén daarvan wil ik graag noemen. Scania Joure; door destijds, in 2008, een praatje te maken met accountmanager Rudolf Valkema en service manager Keesjan Smink waren deze mannen spontaan bereid voor vervoer te zorgen van één van onze vier transporten.

9 Juni aanstaande is het weer zover. Op die vrijdag starten mijn vriend, Johan Veld (bovenstaand motivatie geldt ook voor Johan) en ik onze jaarlijkse humanitaire rit naar Roemenië. Voor het vervoer, hebben we dus wederom het voorrecht, om in een Scania deze reis te maken. Voor het 10e jaar sponsort Scania Joure onze reis, door het gratis beschikbaar stellen van de truck. Fantastisch, Keesjan Smink en Rudolf Valkema!!

 

Joomla templates by a4joomla