sponsor gezocht

In Sarmasu woont Letitia Caspar. Ze zorgt als 54-jarige weduwe voor haar 90-jarige oma die verlamd op een bedbank haar dagen vult met liggen. Er woont ook nog een dochter van Lettia met twee dochters bij hen in. 

financiële steun

U kunt uw Roemeense vrienden steunen met geld.

  • Als in hun woonomgeving een bankfiliaal is, kunt u bij uw eigen bank een rekening openen en hen met een pinpas geld laten opnemen. U kunt met uw bank afspreken dat geen negatief saldo mag ontstaan en u bepaalt zelf hoeveel geld u op de rekening zet. Wij kunnen zorgen dat het pasje ter plekke komt.

Als er geen bankfiliaal is, kunt u ons opdracht geven een bepaald bedrag bij uw gezin te bezorgen. De hoogte van het bedrag bepaalt u zelf. Wij nemen dit in Roemenië op via de geldautomaat, in bedragen van 50 RON (= nieuwe lei) of een veelvoud daarvan. Per 50 RON betaalt u € 12,50 inclusief onkosten. U kunt deze uitgaven als gift opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting.

De wisselkoers op 18 november 2017 is: € 1,- = 4,64 RON ; 50 RON = € 10,78.

Hoe u uw financiële steun op het opdrachtformulier vermeldt, kunt u zien op het voorbeeldformulier. Voor de bezorging van een pinpas kunt u contact opnemen met uw inzameladres.