ROEMENIËHULP.

Net terug van een leuke korte visite aan Roemenië wil ik even een positief geluid laten horen over de hulp door Stichting Groningen-Friesland-Drenthe voor Roemenië.

Sinds het begin van de hulptransporten naar Roemenië zijn mijn man en ik er al bij betrokken geweest door pakketten te sturen naar een aantal gezinnen.
Met twee gezinnen is uiteindelijk het contact verbroken om verschillende redenen.

Met het eerste gezin waarmee we in contact kwamen, is er nog steeds verbinding en door de jaren heen is er een vriendschap ontstaan.
Het was toen een jong gezin met twee dochtertjes waarvan de ouders zeer gemotiveerd waren om te zorgen, dat hun kinderen het later beter zouden krijgen.
Beiden hard wekend maar dat bleek niet genoeg om vooruit te komen, dus was onze hulp zeer welkom.

Mijn man en ik zijn tijdens vakanties tweemaal per auto bij hen op bezoek geweest en we konden zien, dat de omstandigheden langzaam verbeterden.
De meisjes gingen naar school, studeerden en hebben uiteindelijk beiden hun master in de IT gehaald. Daardoor konden ze beiden een goede baan vinden en een beter leven opbouwen.
Beiden zijn nu getrouwd, ook hun mannen hebben goed werk, en beiden hebben inmiddels een zoontje. Ook de ouders werken nog.
Zij hebben onze hulp gelukkig niet meer nodig.

Maar het contact is door de jaren heen steeds bestaan gebleven en zelfs gemakkelijker geworden nu de jongere generatie Engels spreekt en er de social media ook tot hun beschikking staan.

Mijn man leeft helaas niet meer en zo ver reizen per auto zie ik niet zitten. Maar de vraag om elkaar nog weer eens te zien bleef komen.
Zo heb ik besloten om ze per vliegtuig  nog eens op te zoeken. Kort geleden ben ik naar Sibiu gevlogen, waar één van de dochters woont en kon bij de ouders in Sadu logeren.
Het werd een heel fijn en warm weerzien. Ik kon nu de jonge mannen en de twee kinderen kennen leren.
We hebben een paar hele mooie dagen samen doorgebracht  en ik werd aan alle kanten verwend. Hartverwarmend!

Zo kun je zien, dat de hulp aan gezinnen in Roemenië wel degelijk verschil maakt in hun levensomstandigheden.
Velen hebben het nu beter, maar dit houdt niet in, dat er niet nog steeds hulp nodig is.
Er zijn gebieden in Roemenië, vooral op het platteland, waar mensen nog steeds in armoede leven.

Het is dus zeker zaak om nog door te gaan met de hulptransporten.
                                                                                                                 

Helga Folkertsma-Khek, Aldeboarn

November 2019.

Joomla templates by a4joomla