Nieuwsbrief april 2020.

 

                                                                                                                                                         Emmen, april 2020

Beste lezers,

 

Wij zitten in een ongekende crisis nu het corona virus ons overal bedreigt en ons gevangen houdt.

Natuurlijk hopen we allen dat het virus onze deur voorbij zal gaan en dat we gezond door deze crisis zullen komen. Toch zijn we ons bewust dat dit niet voor iedereen geldt. Als bestuur willen wij daarom iedereen die in familie- of kennissenkring door dit meedogenloze virus getroffen wordt heel veel sterkte wensen.

 

Omdat het onder normale omstandigheden de tijd zou zijn voor een nieuwe rondzendbrief voor de inzameling van juni, sturen we hiervoor in de plaats deze nieuwsbrief over de denkwijze waar we in beland zijn.

Als alle beperkingen in Europa zijn opgeheven zullen we als eerste de goederen van het maarttransport naar Roemenië proberen te brengen. Dit zijn alle goederen die nog opgeslagen liggen in de loods in Heerenveen, de voedselpakketten die nog gemaakt moeten worden in Roemenië en de gedoneerde geldenveloppen. Voedselpakketten en geld hebben de gezinnen ook nog niet gehad omdat wij daar de distributie van verzorgen. Wanneer het transport kan vertrekken is nog compleet onduidelijk. Als we gaan, zullen we dat uitermate voorzichtig moeten doen. We zullen dan alleen contacten onderhouden via onze vertrouwde contactadressen en personen en geen bezoekjes brengen aan de risicovolle buurten. Hier is de gezondheidszorg minimaal omdat het voor die mensen niet betaalbaar is. Over het algemeen moeten de Roemenen het nu doen met gebrekkige informatie en zijn ze bang omdat de ziekenhuizen niet berekend zijn op dit virus en veel kundige artsen voor geld zijn vertrokken naar het buitenland.

Op dit moment mogen ze allen alleen naar buiten voor de nodige dingen en verder zoals werk, verzorging en boodschappen. Wel moet je dan een zelf geprint formulier bij je hebben, iets dat voor mensen die analfabeet zijn en geen printer hebben al een onmogelijke opgave is. Voor 65+ zijn er 2 dagdelen van 2 uurtjes waarop ze naar buiten mogen.

 

Hoe nu verder……….wij weten het op dit moment niet en kunnen alleen maar gissen.

Mochten we t.z.t . het transport kunnen doen, dan zullen er nog dingen geregeld moeten worden en als er dan nog voldoende ruimte tussen regelen en het daadwerkelijke transport is zullen we nog een rondzendbrief sturen met mogelijk een versnelde inzameling. In deze inzameling kunt u dan alleen een opdracht doen voor een voedselpakket of een financiële donatie. Als dit realistisch blijkt zou dit geweldig zijn vooral omdat er op dit moment maar weinig werk is en velen geheel of gedeeltelijk thuis zitten zonder een WW-uitkering, 50% werken of geheel niet, is 50% loon of geen loon.

 

Ondertussen wensen wij u allen heel veel sterkte voor de komende tijd en kunnen we alleen maar hopen dat we het virus overwinnen en ons leven weer stap voor stap op kunnen bouwen.

 

Als bestuur zeggen we………We Doen Wat We Kunnen……..!

 

Met vriendelijke groet,   Namens het stichtingsbestuur.

 

Gerrit Samplonius, voorzitter     tel. 0513 55 16 07         Wessel Loonstra, secretaris            tel. 0591 63 55 65

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla