sponsor gezocht

De familie Moldovan in Bazna is een jong echtpaar met een kindje van 6. Ze hebben in de afgelopen tijd al hun geld en energie besteed aan het "bouwen" van hun eigen huisje. Deze tweekamerwoning is niet te vergelijken met onze nieuwbouwwoningen, maar ze wonen eindelijk niet meer bij hun schoonouders en hebben een eigen plekje. Dat er nu geen geld meer is voor de inrichting en om van te leven, is moeilijk. Enige hulp om de dagelijkse boodschappen te kunnen doen is hard nodig.

grotere goederen versturen

Ook grotere voorwerpen kunt u versturen, zoals een fiets, een wasmachine of meubilair. Goed inpakken verkleint de kans op beschadigingen. Voor het transport betaalt u bijvoorbeeld:
- naaimachine, fiets € 12,50
- bed, rolstoel, kinderwagen € 25,00
- wasmachine € 25,-

Uw inzameladres kan u informeren over de transportkosten van andere goederen. Het voorbeeldformulier laat zien, hoe u deze goederen op het opdrachtformulier vermeldt.

Als u meubilair wilt versturen, denk er dan aan dat westers meubilair vaak te groot is voor de kleine kamertjes van veel Roemenen. Bovendien heeft Roemenië een rijke meubelindustrie, die voor weinig geld nieuwe en passende meubels levert. Neem daarom - voordat u meubels inlevert – eerst contact op met onze afdeling transport of projecten.

Vanwege het risico van aansprakelijkheid vervoeren wij geen tweedehands koelkasten, vrieskisten, gebruikte autobanden en gas-apparaten (zoals fornuizen). Voor veel nieuwe spullen kunt u trouwens beter geld geven om het in Roemenië te laten kopen.